Opening internationaal arbitrage-centrum (The Hague Hearing Centre) in New Babylon Meeting Center

Woensdag 7 maart jl. opende Saskia Bruines, wethouder Internationaal, The Hague Hearing Centre (THHC), een uniek internationaal arbitragecentrum. In de zaken die hier aan bod zullen komen gaat het om conflicten tussen internationale partijen, waar al snel miljoenen euro’s mee zijn gemoeid. THHC draagt bij aan de profilering van Den Haag als internationale stad van Vrede en Recht en levert een bijdrage aan de Haagse economie.

Steeds vaker wordt voor het oplossen van een internationaal conflict gekozen voor arbitrage, boven een rechtbank. Het voordeel is dat de arbiters geselecteerd kunnen worden op hun vakinhoudelijke expertise, naast hun juridische deskundigheid.

De vestiging van dit internationale centrum op de 2e etage van New Babylon Meeting Center past binnen het ontwikkel- en vestigingsbeleid van Den Haag, als stad van Vrede en Recht. Den Haag staat internationaal hoog aangeschreven op het thema ‘recht’ en er zijn veel internationale bedrijven en organisaties in de stad gehuisvest. Bovendien staat Nederland bekend om zijn neutraliteit, ook als het Nederlandse bedrijven of organisaties betreft.

THHC in het New Babylon Meeting Center is een uniek centrum met state-of-the-art zittingszalen voor internationale arbitragezaken en mediations, gelegen naast het Centraal Station van Den Haag. De komst van het centrum zal ook concrete economische impact leveren, door een extra vraag naar hotelkamers, restaurants, vertaalbureaus, tolken, rechtbankverslaggevers en andere dienstverleners. Nederland heeft als voordeel dat het minder duur is dan steden als Parijs, Geneve en Londen. Ook is Den Haag eenvoudig te bereiken.

Saskia Bruines: “The Hague Hearing Centre zal een dynamisch platform zijn voor het opbouwen van netwerken en het versterken van relaties. Ik wens The Hague Hearing Centre alle succes.”

Bezoek de website van The Hague Hearing Centre voor meer informatie.