Overname TICA door PW Markets

Trends & Trade uit Venlo en TICA uit Uithoorn zijn dé twee toonaangevende groothandels in Nederland op het gebied van Home, Gift, Garden en Fashion voor de professionele wederverkoper. Directeur PW Markets, Martijn Cliteur, en bestuursvoorzitter Coöperatie TICA U.A., Fred Lauck, brengen vandaag in gezamenlijkheid naar buiten dat TICA per 10 mei 2016 is overgenomen door PW Markets. PW Markets is onderdeel van Property Works.

Property Works is sinds 2009 actief binnen de zakelijke dienstverlening en consumentenmarkt. De ondernemingen van Property Works zijn ondergebracht in een aantal specialistische ondernemingen waaronder PW Markets. Trends & Trade Venlo is onderdeel van PW Markets.

Trends & Trade Venlo en TICA bedienen sinds jaar en dag middels hun cash & carry concept dezelfde klantengroepen maar zijn actief binnen een andere regio. Eind vorig jaar kondigden beide partijen aan een mogelijke samenwerking te gaan onderzoeken in de eerste vier maanden van 2016. Uit dit onderzoek is gebleken dat een overname veel voordelen en kansen biedt voor zowel de vraag- als de aanbodzijde. Met de recente overname van TICA telt PW Markets inmiddels vier grootschalige groothandelconcepten binnen de zakelijke markt c.q. detailhandel. Door strategisch samen te werken ontstaan synergievoordelen voor de ondernemingen zoals o.a. een gezamenlijk innovatiebeleid, marketing en automatisering.

Trends & Trade Venlo en TICA zijn lifestyle inkoopcentra volgens het ‘cash&carry’- principe. Beide bedrijven hebben gezamenlijk 40.000 vierkante meter winkelvloer waar interieur- en exterieurproducten aangeboden worden aan de professionele wederverkoper. Het aanbod wordt verzorgd door ruim 180 fabrikanten en importeurs bij Trends & Trade en 200 fabrikanten en importeurs bij TICA. De groothandels verzorgen het aantrekken van de professionele wederverkopers waaronder interieurzaken, cadeauwinkels, bloemenzaken, horeca en projectinrichters. Fashion Extras, een initiatief van Trends & Trade, is een cash & carry van ruim 2.000 m² gericht op detaillisten in bijou en modeaccessoires.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord