PW Markets en Van Remoortel overwegen strategische samenwerking

pw markets van remoortel

 

 

 

PERSBERICHT

Utrecht/Belsele, 7 januari 2016

 

collega bedrijven op zoek naar synergievoordelen

PW Markets en Van Remoortel overwegen strategische samenwerking

PW Markets, eigenaar van onder meer Trends & Trade uit Venlo, en Van Remoortel NV uit Belsele zijn twee toonaangevende cash & carry formules. PW Markets is met haar bedrijven gevestigd in Nederland, Van Remoortel in België. Beide bedrijven zijn actief op het gebied van interieur– en exterieurartikelen voor de professionele detaillist. Directeur PW Markets, Martijn Cliteur, en directeur Van Remoortel NV, Winny de Cock sr, brengen vandaag in gezamenlijkheid naar buiten een strategische samenwerking te onderzoeken.

 

Beide ondernemingen bedienen sinds jaar en dag middels hun cash & carry concept dezelfde klantengroepen, maar zijn actief binnen andere landen en regio’s. Het onderzoek moet uitwijzen of een strategische samenwerking voordelen biedt voor vraag- en aanbodzijde, zodat zowel de inkopende detaillist als de verkopende exposant er beter van wordt. Tevens wordt onderzocht of de samenwerking synergievoordelen kan opleveren voor beide ondernemingen. Ook behoort een uitbreiding van de winkelvloer in België met het concept FashionExtras, dat zich richt op de professionele detaillist in de modeaccessoires en bijou, tot de mogelijkheden. FashionExtras is een cash & carry concept met bijbehorende webshop dat door PW Markets wordt geëxploiteerd in Venlo, Nederland.

 

Voor het onderzoek verwachten beide bedrijven het eerste kwartaal van 2016 te benutten. In deze periode moet duidelijk worden of en welke voordelen te behalen zijn voor exposant, detaillist en organisatie. Tevens zullen beide partijen nadenken over een nieuwe organisatie- c.q. samenwerkingsvorm.

 

Trends & Trade Venlo (NL) en Van Remoortel Belsele (B) zijn groothandelsconcepten volgens het ‘cash&carry’-principe. Op 16.000 – 20.000 vierkante meter winkelvloer worden interieur- en exterieurproducten aangeboden aan de professionele detaillist. Het aanbod wordt verzorgt door een verscheidenheid aan fabrikanten en importeurs. De groothandels verzorgen het aantrekken van de professionele detaillist in de directe regio’s waaronder interieurzaken, cadeauwinkels, bloemenzaken en dergelijke.

 

Voor meer informatie over Trends & Trade Venlo kijk op;          www.trendstrade.com

Voor meer informatie over Van Remoortel Belsele kijk op;         www.vanremoortel.be

Voor meer informatie over FashionExtras kijk op;                     www.fashionextras.com

 

—————————————————————————————————————–

Einde persbericht.

 

Wilt u weten waarom PW Markets en Van Remoortel een mogelijke samenwerking succes toe dichten?

 

Belt u met PW Markets directeur Martijn Cliteur; (+31)-6-29554935

of mailt u met hem via martijn@trendstrade.nl

 

Of u neemt contact op met de heer Winny de Cock jr, Van Remoortel NV; (+32)-486-349153

of mailt u met hem via winny.de.cock@telenet.be