New Babylon Offices in Den Haag geopend

PERSBERICHT

 

Den Haag, 11 februari 2013

 

New Babylon Offices in Den Haag geopend

 

Vorige week is New Babylon Offices in Den Haag officieel geopend door burgemeester Jozias van Aartsen. New Babylon Offices – een onderdeel van het totaalconcept New Babylon – is een modern kantoorcomplex met uitgebreide faciliteiten als een meeting center, bar&restaurant, hotel, fitness, receptiediensten, cleaning services, ict-, post- en mailingdiensten, kopieerservice, e.d. Het totale kantooroppervlak bedraagt 55.000 m² en bestaat uit flexibele werkplekken, volledig ingerichte kantoorunits en kantoorruimtes tot 15.000 m². New Babylon Offices heeft vanwege haar veelheid aan diensten en voorzieningen de ambitie uit te groeien tot het bedrijfshart van Uptown Den Haag.

 

Stad in een stad
New Babylon is een bijzonder concept: het is een stad in een stad. In het gebouw kan men naast werken ook terecht om te sporten, vergaderen, dineren, wonen en overnachten. In september gaat ook het winkelcentrum open met een mix aan winkels en horecagelegenheden. Bovendien is New Babylon uitstekend bereikbaar door de ligging pal naast het station Den Haag Centraal, op een steenworp afstand van de snelweg en door de onderliggende parkeergarage met 1.250 parkeerplaatsen.

 

Meer dan alleen een kantoorruimte

De verscheidenheid aan huisvestingsmogelijkheden in New Babylon Offices is zeer groot, niet alleen in omvang, maar ook qua ligging, indeling en uitzicht. Bovendien kan er voor korte of lange periode worden gehuurd. Er is keuze tussen volledig ingerichte, full service, kantoorunits of standaard kantoorruimten, die geheel naar eigen inzicht in kunnen worden ingericht. En dat in een full service omgeving, waar Het Nieuwe Werken volop tot zijn recht kan komen.

Het Meeting Center met 12 vergaderzalen biedt de ruimte voor kleine en grote bijeenkomsten tot 500 personen. De New Babylon Piazza, bar & restaurant, is er voor ontmoetingen met collega’s, de ontvangst van zakenrelaties en een vrijdagmiddagborrel. Het Hampshire Hotel – Babylon Den Haag beschikt over 140 kamers. Het fitnesscentrum van Health Works Fitness werkt met de modernste apparatuur.

Het ontwerp

Het oorspronkelijke Babylon werd in 1978 gebouwd en is de afgelopen jaren intensief gerenoveerd en uitgebreid. Architect Roberto Meyer van MVSA heeft het nieuwe ontwerp gemaakt, waarbij het oude Babylon is behouden. Het oorspronkelijke gebouw is uitgebreid met  twee nieuwe woontorens en er zijn kantoren aan toegevoegd. Voor de gevels van het pand is glas en aluminium gebruikt vanwege de duurzaamheid en kwaliteit van de materialen. Het resultaat is een modern, transparant en extravert complex, zowel in de skyline van de stad als vanaf de straat bezien.

 

 

Over New Babylon
New Babylon, Uptown Den Haag, is een omgeving waar 24 uur per dag, 7 dagen per week wonen, werken en winkelen samenkomen. De twee woontorens Park Tower (30 verdiepingen) en City Tower (44 verdiepingen) bieden in totaal 335 koop- en huurappartementen en penthouses met fantastische uitzichten over de stad. Het eigentijdse winkelcentrum New Babylon Shops & Restaurants opent in september 2013 haar deuren.

 Babylon Opening Offices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EINDE BERICHT

 

Voor meer informatie:

Babylon Den Haag BV

Edith Res, Manager Marketing & Communicatie

06 54 73 10 98

secretariaat (ma t/m vrij van 09.00 – 17.30 uur): 070 – 383 1977